מתכונים של גלי ארביב


מתכון לפאי פקאן

מתכון לפאי פקאן

מתכון מתוק לפאי פקאן ללא גלוטן של גלי ארביב

רכיבים:

2 כוסות קמח רב תכליתי של Refresh - ריפרש ללא גלוטן

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

40 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

1 חלמון

1-2 כפות חלב 

למילוי:

200 גרם פקאן גרוס

200 גרם שקד גרוס

1 שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

100 גרם חמאה 

אופן הכנה:

במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט חלב.

מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.

עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומרפדים את תבנית האפייה.

דוקרים את בסיס הקלתית בעזרת מזלג.

מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת.

מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל10 דקות

הכנת המילוי:

לחמם מחבת גדולה על הגז.
לשים בתוכה את הסוכר ולערבב עד שיוצר קרמל בצבע ענבר. (עד שאין גושים של סוכר).
את השמנת המתוקה לשפוך לתוך הקרמל.
לאחר שהשמנת כולה נכנסה לקרמל, להוסיף את הווניל והחמאה ולערבב עד המסתה של החמאה.
להוסיף את האגוזים ולערבב היטב עד שהאגוזים יצופו ברוטב הקרמל לשפוך את המילוי בעודו חם לתוך הקלתית
ולאפות את הפאי בתנור חם (180 מעלות) למשך 15 דקות.להוציא ולסדר במניפה חצאי פקאן ולהכניס לתנור לעוד רבע שעה אפייה רק למעלה.
לצנן ולפרוס. בתאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: Gali Arbiv (facebook.com) 

אינסטגרם גלי ארביב: https://www.instagram.com/galiarbiv/


קרא עוד  
מתכון לבצק של סמבוסק

מתכון לבצק של סמבוסק

מתכון לבצק של סמבוסק של גלי ארביב אתם בוחרים את המילוי והבצק עלינו

מצרכים לבצק:

4 כוסות קמח תערובת ללחם של Refresh - ריפרש ללא גלוטן 

כוס שמן 1/4

כף וחצי שמרים טריים

כף סוכר

קורט מלח

1/2 כוס מים פושרים 

אופן ההכנה:

את כל המצרכים לעבד וללוש לבצק אחיד וקצת דביק. לשים לתפיחה למשך שעה וחצי.

בינתיים לקצוץ 3 בצלים גדולים. ולטגן עד הזהבה. 

למעוך גרגרי חומוס מוכנים. להוסיף את הבצל ותבלינים לפי הטעם.

לאחר שהבצק תפח לקמח ולרדד לבצק דק. 

לרדד לעיגול לשים בחצי עיגול את המלית ולסגור. להשאיר אותם לתפיחה שנייה לעוד חצי שעה.

לחמם מחבת עם שמן עמוק ולטגן עד הזהבה.

בתאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/ 

קרא עוד  
מתכון לפוקצ'ה

מתכון לפוקצ'ה

מתכון לפוקצ'ה קראנצית וממכרת ללא גלוטן

מרכיבים:

500 גרם תערובת ללחם של Refresh - ריפרש ללא גלוטן

כפית מלח

2 כפות סוכר

1.5 כפות שמרים

2 כוסות מים פושרים

2 כוסות שמן זית

אופן ההכנה:

במעבד עם וו גיטרה לעבד את הקמח, מלח, סוכר, שמרים והמים הפושרים לאיחוד

לאחר מכן להוסיף 2 כוסות שמן זית.

לעבד לבצק קצת דביק. ולהניח להתפחה שעה וחצי.

לגלגל ל4 כדורים שווים להתפיח לעוד חצי שעה.

לאחר מכן כל כדור לקמח את הידיים ולמתוח לאליפסה.

להניח בתבנית לפזר שום/זעתר/מלח גרוס. 

להזליף שמן זית וליצור עם ידיים רטובות גומות בבצק.

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות ל20 דקות.

בתיאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/

קרא עוד  
מתכון לשבקייה

מתכון לשבקייה

מרכיבים:

400 גרם קמח רב תכליתי

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפיות סוכר

רבע כפית מלח

כפית וחצי חומץ

כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

2 וחצי כוסות מים פושרים 

אופן הכנה:

לעבד הכול לבצק.

לתת לו לנוח כחצי שעה, לחתוך את הבצק ל-4 חלקים וכל חלק לרדד דק מאוד.

לחתוך ל-6 ריבועים. 

כל ריבוע לחרוץ עם גלגלת פסים לא עד הסוף וכל פס להעביר אחד על השני עד הסוף, ככה כל ריבוע. 

לטגן בשמן עמוק.

סירופ:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

חצי לימון סחוט

להרתיח עד הסמכה 

לטבול כל שבקייה בסירופ ולפזר מעל שומשום.

תענוג, בתיאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/ 

קרא עוד  
מתכון לעוגיות יו יו

מתכון לעוגיות יו יו

מתכון לעוגיות יו יו ללא גלוטן של גלי ארביב

מרכיבים לבצק:

4 ביצים

4 כפות שמן

1 תפוז סחוט

2 כפות סוכר

4 כוסות קמח

אופן ההכנה:

לעבד הכול לבצק אחיד. 

לגלגל רצועות דקות לעיגול.

לטגן בשמן עמוק.

סירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

חצי לימון סחוט

להרתיח עד הסמכה.

לטבול כל עוגייה בסירופ.

בתיאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/ 

קרא עוד  
עלי בוריק

עלי בוריק

עלי בוריק פשוטים להכנה ללא גלוטן של גלי ארביב

רכיבים:

1 כוס קמח רב תכליתי

1 כוס מים פושרים

חצי כפית מלח

אופן הכנה:

במטרף ידני לערבב הכל עד שאין גושים. אם צריך להוסיף עוד מים, אז ממש רבע כוס, לא יותר.

לתת לזה לנוח 40 דקות.

לחמם מחבת ללא שוליים , למרוח עם מברשת שכבה דקה של העיסה.

לאחר 2 דקות השוליים מתנתקות לבד רק אז להפוך לצד שני לחצי דקה. להניח על נייר אפייה. 

אפשר להקפיא ולהשתמש לפי הצורך ניתן למלא גם במילוי מתוק וגם מלוח.

בתיאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/ 

קרא עוד  
מתכון לעוגיות לימון ושקדים

מתכון לעוגיות לימון ושקדים

מתכון לעוגיות לימון ושקדים ללא גלוטן של גלי ארביב

רכיבים:

כוס וחצי תערובת לעוגיות החדש של Refresh - ריפרש ללא גלוטן 

3/4 כוס קמח שקדים

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות.

כפית אבקת אפייה.

כפית תמצית וניל

כפית תמצית שקדים

ביצה 1

חצי כוס סוכר

מיץ מלימון שלם

גרידת לימון מלימון שלם.

אופן הכנה:

לעבד הכל לבצק אחיד

להכניס למקרר לשעה. לחמם את התנור 180 מעלות.

לכדרר לכדורים קטנים את הבצק

לגלגל בסוכר ואחר כך לגלגל באבקת סוכר

להכניס לתנור ל10 דקות .

בתיאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/ 

קרא עוד  
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

מתכון מרענן לעוגיות שוקולד צ'יפס עם קפה ושקדים מתכון של גלי ארביב

מצרכים:

3.5 כוסות של תערובת לעוגיות מבית ריפרש ללא גלוטן Refresh

 1 1/2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 כפיות אבקת קפה נמס או אספרסו טחון  

150 גרם חמאה מומסת

1 כוס סוכר חום כהה

3 כפות סוכר רגיל

4 כפות חמאת שקדים 

1 ביצה

1 חלמון

 100 גרם שוקולד צ'יפס

100 גרם שקדים פרוסים 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח וקפה לתערובת אחידה.

בקערה נפרדת טורפים יחד חמאה מומסת, סוכר חום כהה, סוכר וחמאת שקדים לתערובת אחידה.

מוסיפים ביצה וחלמון וטורפים עד עד לתערובת אחידה.

מוסיפים את החומרים היבשים וכמעט את כל השוקולד צ'יפס והשקדים (שומרים מעט שוקולד בצד לקישוט החלק העליון) ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבל בצק אחיד

מחלקים את הבצק ומגלגלים לכדור.

מניחים את הכדורים על גבי התבניות ומשטחים קצת בעזרת הידיים. 

מסדרים מעט שוקולד צ'יפס בחלק העליון של העוגיות.

אופים במשך 5-6 דקות או עד שהעוגיות יציבות בשוליים אך מרגישות רכות מאוד למגע.

מצננים.

ובתאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/ 

קרא עוד  
מתכון למלוואח סביח

מתכון למלוואח סביח

מתכון קל ופשוט לארוחת ערב של גלי ארביב ללא גלוטן

מצרכים:

2 מלוואח

חצילים מטוגנים

פלפלים

תפוח אדמה מבושל

1 ביצה קשה

שמן זית

* אפשרי להוסיף תוספת משלכם 

אופן הכנה:

מזלפים על מלוואח אחד שמן זית ומכניסים לתנור עד הזהבה קלה, מוציאים.

מסדרים מעל חצילים מטוגנים, פלפלים, תפו"א רתוח, ביצה וכל מה שאתם אוהבים. סוגרים את זה עם עוד מלוואח ומהדקים את הקצוות ביחד בעזרת מזלג.

מזלפים עוד טיפה שמן זית ומכניסים לתנור עד שהכל נאפה .

מומלץ לזלף מעל טחינה 

ובתאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/ 

קרא עוד  
מתכון לקובה

מתכון לקובה

מתכון לקובה מקמח תירס ללא גלוטן של גלי ארביב

רכיבים:

2 כוסות קמח תירס של חברת Refresh - ריפרש ללא גלוטן

כפית מלח

2 כפות שמן

3 כוסות מים

רבע כוס קמח רב תכליתי

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

להוסיף ביצה

למלית:

2 בצלים סגולים

פטריות

צנוברים

תבלינים לפי הטעם

אופן הכנה:

מכניסים למיקרו את הקמח תירס עם כפית מלח, 2 כפות שמן ו3 כוסות מים ל 10 דקות ולערבב לבצק.

לקרר את העיסה.

בינתיים לקצוץ את הבצלים סגולים, פטריות, צנוברים. לטגן עד הזהבה, להוסיף תבלינים לפי הטעם.

להרטיב את הידיים לכדרר כדור מהעיסה לשטח על היד לשים מהמילוי ולסגור בצורת חרוט.

 לקמח כל חרוט עם קמח תירס.

לטגן בשמן עמוק עד הזהבה.

בתיאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/ 

קרא עוד