מתכונים של איה ללא גלוטן


מתכון לעוגיות דבש

מתכון לעוגיות דבש

עוגיות דבש נהדרות של איה ללא גלוטן

מצרכים ל 25 עוגיות:

250 ג' קמח – תערובת עוגיות של Refresh

1/2 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתיה

60 ג' סוכר חום

כפית קינמון טחון לא גדושה

1/4 כפית מלח

כפית מיץ לימון

ביצה

100 ג' דבש

65 ג' שמן

מצרכים לזיגוג (לא חובה):

100 ג' אבקת סוכר

כפית מיץ לימון

כמה כפות מים (מוסיפים בהדרגה)

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל – 170 מעלות 

בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים. 

עושים גומה במרכז ומוסיפים את כל החומרים הרטובים ומערבבים עד לקבלת בצק טיפה דביק אבל נוח לעבודה. הוא ייראה מאוד מבריק.

מכינים כדורים קטנים ומכניסים לתנור ל – 12 דקות אפייה. בסוף העוגיות צריכות להיות שחומות בתחתית ורכות.

אם מעוניינים בזיגוג – מוסיפים לאבקת הסוכר את מיץ הלימון וכף אחרי כף של מים עד שנהיה קרם לא דליל ולא סמיך מדי. טובלים את העוגיות כשיוצאות מהתנור (חמות) ומניחים עד שהזיגוג מתקרש.

אם נשארות עוגיות אפשר לאחסן בקופסא ולשמור כמה ימים בתיאבון!

קישור לאתר של איה: https://gfreeaya.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%91%d7%a9-%d7%a0%d7%94%d7%93%d7%a8%d7%95%d7%aa/

קרא עוד  
מתכון ללחם

מתכון ללחם

לחם אוורירי בקלי קלות של איה ללא גלוטן

מצרכים:

1 כפית שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 ביצים מידה M

1 וחצי כוסות תערובת ללחם של Refresh

רבע כוס עמילן חיטה ללא גלוטן של Refresh

רבע כוס קמח טף כהה

3 כפות שמן

1 כוס מים

חצי כפית מלח 

הוראות הכנה – לא צריך מיקסר!!

מערבבים שמרים יחד עם ביצים וסוכר

מוסיפים את הקמחים השונים ומערבבים טוב. מוסיפים שמן, מים ומלח וממשיכים לערבב ידנית.

יוצאת בלילה לא סמיכה מיד ולא דלילה, מעבירים לתבנית אינגליש קייק/לחם לשעה וחצי תפיחה

בינתיים מחממים תנור ל – 220 מעלות

אנחנו הוספנו שומשום למעלה לפני אפייה

אופים 5 דקות בחום של 220 מעלות (טורבו)ועוד 25 דקות בחום 180 (טורבו)מוציאים, ממתינים שיתקרר.

פורסים ואוכלים בהנאה. המרקם הוא אוורירי – בין לחם לעוגה בחושה. מאוד טעים! וקל להכנה!

בתיאבון!

קישור לאתר של איה: https://gfreeaya.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9d-%d7%90%d7%95%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%a8%d7%99-%d7%91%d7%a7%d7%9c%d7%99-%d7%a7%d7%9c%d7%95%d7%aa/

קרא עוד