מתכון לשבקייה


מרכיבים:

400 גרם קמח רב תכליתי

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפיות סוכר

רבע כפית מלח

כפית וחצי חומץ

כפית תמצית וניל

2 כפיות אבקת אפייה

2 וחצי כוסות מים פושרים 

אופן הכנה:

לעבד הכול לבצק.

לתת לו לנוח כחצי שעה, לחתוך את הבצק ל-4 חלקים וכל חלק לרדד דק מאוד.

לחתוך ל-6 ריבועים. 

כל ריבוע לחרוץ עם גלגלת פסים לא עד הסוף וכל פס להעביר אחד על השני עד הסוף, ככה כל ריבוע. 

לטגן בשמן עמוק.

סירופ:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

חצי לימון סחוט

להרתיח עד הסמכה 

לטבול כל שבקייה בסירופ ולפזר מעל שומשום.

תענוג, בתיאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/