מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס


מצרכים:

3.5 כוסות של תערובת לעוגיות מבית ריפרש ללא גלוטן Refresh

 1 1/2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 כפיות אבקת קפה נמס או אספרסו טחון  

150 גרם חמאה מומסת

1 כוס סוכר חום כהה

3 כפות סוכר רגיל

4 כפות חמאת שקדים 

1 ביצה

1 חלמון

 100 גרם שוקולד צ'יפס

100 גרם שקדים פרוסים 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

בקערה מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח וקפה לתערובת אחידה.

בקערה נפרדת טורפים יחד חמאה מומסת, סוכר חום כהה, סוכר וחמאת שקדים לתערובת אחידה.

מוסיפים ביצה וחלמון וטורפים עד עד לתערובת אחידה.

מוסיפים את החומרים היבשים וכמעט את כל השוקולד צ'יפס והשקדים (שומרים מעט שוקולד בצד לקישוט החלק העליון) ומערבבים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבל בצק אחיד

מחלקים את הבצק ומגלגלים לכדור.

מניחים את הכדורים על גבי התבניות ומשטחים קצת בעזרת הידיים. 

מסדרים מעט שוקולד צ'יפס בחלק העליון של העוגיות.

אופים במשך 5-6 דקות או עד שהעוגיות יציבות בשוליים אך מרגישות רכות מאוד למגע.

מצננים.

ובתאבון! 

לפייסבוק של גלי ארביב: https://www.facebook.com/groups/1421434557967444/user/100002587230820/